Ens cal actuar visceralment i amb intuició

Alguna vegada us heu preguntat si heu d’actuar visceralment en lloc del que ens diu la lògica?

De tant en tant, tothom ens qüestionem aquest instint interior que ens diu què fer, perquè és erroni, oi? Si bé la nostra ment analítica és bona en determinades circumstàncies, també hi ha moments en què és important obviar la seva lògica i actuar amb la intuïció, afirma l’entrenador en lideratge Hortense le Gentil, autor de "Aligned: Connecting Your True Self with the leader you're meant to be".

"La teva veu interior, la teva intuïció, els teus sentiments, tot es pot aprofitar al servei d'avançar personalment i professionalment i fer que la teva empresa i el teu equip millorin el rendiment", diu.

Tot i que això sembla erroni, és tot el contrari, diu. "És contraanalítica", afirma Le Gentil.

“La ment intuïtiva s’enfronta a la ment analítica –la que raona i posa porus sobre les dades- cada dia. S'hauria de posar en segon terme la ment intuïtiva, com passa sovint, a l'hora de prendre decisions? L'experiència no ens ho mostra així."

Intuició vers analítica

La nostra ment intuïtiva és més ràpida, complexa i més plena d’intel·ligència emocional que la nostra ment conscient, i la posem en perill, segons diu Gentil.

“La capacitat analítica és meravellosa per entendre el passat; intuïtiva, per intuir el futur que, en el nostre món actual de volatilitat i canvi empresarial, és un actiu inestimable ", diu.

Necessitem les nostres ments analítiques i intuitives, diu Le Gentil. "Equilibra les escales entre visions ràpides, profundes i creatives que només procedeixen de la teva intuïció amb les funcions superiors de la teva intel·ligència conscient", suggereix. "Reconeix quan la teva intuïció et parla i escolta".


Photo: Paper Boat Creative/Getty Images

Per exemple, si després d’una anàlisi exhaustiva d’un curs d’accions, com ara explorar una estratègia d’empresa, una inversió o una decisió de contractació, encara sents que alguna cosa no funciona amb el resultat de les vostres deliberacions, probablement sigui així. "No hem de descartar la nostra veu interior", diu Le Gentil.

El nostre intestí es basa en els nostres contratemps, el dolor i el plaer, construint un banc d’experiències a partir del qual enfortim el nostre múscul intuïtiu.

"Els experiments científics han confirmat que, mentre que la deliberació conscient produeix millors resultats per a eleccions senzilles, les decisions complexes que comporten múltiples factors són més ben servides per una deliberació inconscient mentre que l'atenció es dirigeix ​​a un altre lloc", diu Le Gentil. "Cal fer un pas mental enrere i deixeu que la ment intuïtiva faci un fort augment. En altres paraules, cal jutjar si l’elecció requereix la contrainformació o la contraanalítica.”


Els bons líders fan servir totes dues habilitats

Hubert Joly, director general de Best Buy, que Le Gentil cita en el seu llibre, és un exemple d'un líder que entén els números i les analítiques, però que pren decisions sobre la base del seu intestí:

"L'única manera de sentir el que calia era estar a la botiga i confiar en la seva intuïció", diu. "Fer canvis no basats en fets, sinó en arriscar-se a prendre decisions estratègiques."

Els líders haurien d’escoltar la seva intuïció cada dia, però amb precaució, diu le Gentil.
Permitent que la part emocional del vostre cervell intervingui a l’hora de prendre decisions enfocades al futur permet trobar un equilibri.

"Quan preneu una decisió només es basa en l'analítica, no podreu veure el futur i podeu quedar atrapats en l'ara", diu Le Gentil.

“La intuïció us permet predir el futur i és la peça important per mantenir-vos alineat amb altres persones. Fer preguntes a altres en funció del vostre budell després de veure les analítiques és clau, ja que poden ajudar a solidificar els sentiments intestinals."



Referències:
Le Gentil, Hortense (2019). Aligned: Connectin g your true self with the leader you're meant to be.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues, digues...